Новости

01. Авг

Поддержка ферм

Účelom projektu je investícia do rekonštrukcie a modernizácie objektov živočíšnej výroby, investície do obstarania technického a technologického vybavenia živočíšnej výroby, zvýšenie efektívnosti výroby, zvýšenie rentability výroby, zlepšenie pracovných podmienok, zníženie výrobných nákladov a zvyšovanie kvality produkcie. Hlavným dlhodobým cieľom Ekofarmy Važec je v súčasnosti rozvíjať hospodárstvo s cieľom dosiahnuť maximálnu rentabilitu výroby s dôrazom na […]

Читать

01. Авг

Бойна и разрезание мяса

Читать

01. Авг

Изменение часов работы

Milí zákazníci! Počas Veľkej noci budú upravené otváracie hodiny našej predajne vo Važci. PIATOK (14.4.2017): zatvorené SOBOTA (15.4.2017): zatvorené NEDEĽA (16.4.2017): zatvorené PONDELOK (17.4.2017): zatvorené

Читать

01. Авг

Всемирный день молока

Nezabúdajme na prínos mliečnych výrobkov pre zdravie ľudí V mesiaci máj si na celom svete zainteresovaní odborníci na výživu, ale i laická verejnosť pripomínajú význam a  prínos mlieka a mliečnych výrobkov pre zdravie ľudí oslavou „Svetového dňa mlieka“. V tomto roku sa oslavuje už 60. výročie vzniku Svetového dňa mlieka. Tento sviatok vznikol na podnet odporučenia odborníkov na výživu […]

Читать

01. Авг

Продажа живых ягнят

Už Jánošík pásol pod Tatrami slovenské ovečky, predkov našej zošľachtenej valašky a pochutnával si na vynikajúcej jahňacinke. Nenechajte si ujsť výnimočnú chuťjahňacieho mäsa, pôvodom z našej ekofarmy ani vy. Zošľachtená valaška sa chová prevažne v podhorských a horských oblastiach Slovenska (najmä Orava, Liptov a Spiš) a je najpočetnejšie zastúpeným plemenom na Slovensku. Plemeno bolo uznané v roku 1982 ako polohrubovlnové […]

Читать

01. Авг

Топинамбур – полезное растение 21. столетия

Topinambur, jeruzalemský artičok, sladký zemiak, židovský zemiak či slnečnica hľúznatá. Toto je niekoľko názvov tej istej rastliny, ktorej koreňová časť pripomína zázvor. Mohutná nadzemná časť dorastá do výšky niekoľkých metrov, pričom koncom leta kvitne krásnym žltým kvetom. Pochádza zo Severnej Ameriky, no pre jeho zaujímavú a netradičnú chuť sa rýchlo dostal do Európy, najmä do […]

Читать