Pri steakoch, obzvlášť tých hrubších, používajte mäsový teplomer. Vyhnete sa tak zruinovaniu relatívne drahého mäsa.
Nedopečený steak vráťte na gril, alebo do rúry, prípadne ho už nakrájaný sprudka opečte na panvici.
Pri kúpe hovädzieho mäsa sledujte okrem spôsobu chovu zvierat, pôvodu mäsa a časti zvieraťa aj dĺžku jeho zrenia. Čím dlhšie zreje, tým výraznejšia chuť a jemnejšie mäso. Všímajte si aj mramorovanie tukom v reze mäsa. Závisí od neho šťavnatosť a chuť steaku.
mramorovanie mäsa
medium rare steak
Stavte na správne rozohriatu panvicu! Pomôže kvapka vody – po panvici rozohriatej na 200 C „tancuje“ hore-dole. Môžete opekať!
Noc pred steakovaním mäso posoľte a nechajte odkryté v chladničke. Na druhý deň osušte.