Novinky

06. júl

Jogurtová zmrzlina s jahodami

SUROVINY: 4 hrnčeky mrazených alebo čerstvých jahôd 3 lyžice medu 1/2 hrnčeka bieleho BIO jogurtu 1 lyžica citrónovej šťavy POSTUP: Postup je veľmi jednoduchý a najmä rýchly. Všetky ingrediencie dáme spolu do mixéra a mixujeme dokopy približne 5 minút, aby sa nám všetky ingrediencie prepojili. Zmes by mala byť hladká a krémová. Ak ste použili […]

Čítať

18. jún

Pomaly pečené hovädzie rebrá

SUROVINY: 4 BIO hovädzie rebierka s mäsom 4 strúčiky cesnaku 2-3 pl olivového oleja 1 šalotka mleté čierne korenie podľa chutí NA OMÁČKU: 2 pl olivového oleja 1 šalotka 1 stredne veľká mrkva 7 malých hnedých šampiňónov 1 pl masla 2 pl domáceho kečupu 200-250 ml červeného vína 1 čl sušenej koreňovej zeleniny soľ 1-2 […]

Čítať

05. jún

Pečené zemiaky s bryndzou

SUROVINY: 500 g menších zemiakov 220 g BIO bryndze 2 lyžice kyslej smotany 1 červená cibuľa 3 lyžice najemno postrúhaného ovčieho syra mletá rasca mleté čierne korenie soľ petržlenová vňať olivový olej POSTUP: Zemiaky aj so šupkou umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie kolieska. Misku na zapekanie vymastíme olejom. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou. K […]

Čítať

15. máj

Domáci chlieb so zákvasom

SUROVINY: 1 kocka droždia 1 PL cukru 1 kg hladkej múky 3 ČL soli 2 ČL rasce 1 PL octu 200 ml zákvasu 250 – 300 ml vlažnej vody + voda na potretie POSTUP: Z droždia, cukru a troška vody urobíme kvások, ktorý necháme 10 minúť odpočívať. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ, rascu, […]

Čítať

29. apr

Slaný koláč so špargľou a bryndzou

SUROVINY: 190 g hladkej múky štipka soli 90 g studeného masla 1 žĺtok 50 ml studenej vody Náplň: 125 g BIO bryndze 250 ml kyslej smotany sneh z 1 bielka 1-2 strúčiky cesnaku zelenú špargľu POSTUP: Najprv si pripravíme krehké cesto. Zmiešame múku, soľ, na kúsky nakrájané maslo, žĺtok a pridávame postupne studenú vodu. Vypracujeme […]

Čítať