Novinky

01. apr

Prečo si dať jahňacinu?

Kedysi Slovák vybehol na pole, tvrdo pracoval a v závere večera, pokiaľ boli dobré časy, si doprial“ jahňacinku“. Alebo aspoň, keď bola nedeľa. Čerstvo pripravenú, bez žiadnych umelých prísad dnešnej doby. A nielen bača… Tento druh mäsa, ktorý dnes už na slovenských stoloch v domácnostiach či reštauráciách možno nájsť naozaj len pod lupou, bol kedysi […]

Čítať

24. mar

Krúpy s bryndzou

SUROVINY: 200 g jačmenných krúpov 150 g BIO bryndze voda 100 g slaniny 100 ml smotany soľ, biele mleté korenie POSTUP: Premyté krúpy dáme variť do vody ako cestoviny kým nezmäknú. Bryndzu rozmiešame so smotanou na varenie, pridáme pažítku a korenie. Uvarené krúpy spojíme s bryndzou. Pridáme na panvici opraženú nakrájanú slaninu. Ozdobíme bylinkami, strúhanou parenicou alebo […]

Čítať
hovädzie stehno

18. mar

Hovädzie stehno s paradajkovou omáčkou

SUROVINY: hovädzie stehno 150 g cibule 100 g mrkvy 50 g zeler 50 g petržlen 1 g celej škorice 1 g celé nové korenie 1 g celé čierne korenie bobkový list 150 g paradajkový pretlak 50 g hladkej múky 1,5 l hovädzieho vývaru 50 g masla 100 ml oleja soľ, cukor práškový podľa chuti POSTUP: […]

Čítať

13. mar

Klasická hovädzia pečienka

SUROVINY: 1,5-2 kg hovädzie stehno 2 PL oleja soľ, korenie, prípadne bylinky (majorán a tymian) 1 veľká cibuľa, pokrájaná 4 strúčiky cesnaku ½ hrnčeka červeného vína ½ hrnčeka zeleninového či hovädzieho vývaru 2 mrkvy, pozdĺžne nakrájané trocha múky na zaprášenie omáčky POSTUP: Mäso poprášte soľou, korením, posypte bylinkami a všetko do neho poriadne votrite. V […]

Čítať
BIO hovädzie mäso

03. mar

Konfitovaná hovädzia kližka na červenom víne so zemiakovým pyré

SUROVINY: 1 kg hovädzia kližka/močing/nožina koreňová zelenina (cca pol porcie z mäsa – mrkva, 2/3 petržlen a 1/3 zeler) 1 kg cibule 400 g hovädzí vývar alebo 1 l vody 1 ks malý paradajkový pretlak 1/2 l červené suché víno 5 vetvičiek tymiánu a 3 vetvičky rozmarínu 4 strúčiky cesnaku 4 ks bobkový list, 7 […]

Čítať