Novinky

ekofarma važec_bio _mäso_hamburger

26. feb

Šťavnatý hamburger

SUROVINY: Mäso: 500 g kvalitného mletého BIO hovädzieho mäsa (60% zadné stehno a 40% pliecko alebo krk) 2 žĺtky 1 malá cibuľa nasekaná na jemno 3PL nasekanej petržlenovej vňate 1 ČL mletej sladkej papriky 150 g mäkkého masla rastlinný olej na potretie soľ, peper Relish: 1 PL olivového oleja 1 stredne veľká červená cibuľa nasekaná na […]

Čítať
ekofarma važec_bio _mäso_paradajkový džem

25. feb

Paradajkový džem

SUROVINY: 400 g zrelých paradajok nakrájaných na väčšie kocky 5 strúčkov cesnaku nakrájaných na plátky 1 cibuľa nakrájaná na pásiky 3 PL strúhaného čerstvého zázvoru 6 PL trstinového cukru 6 PL červeného vínneho octu 2 PL olivového oleja 1 ČL kajenského pepra 2 ČL soli POSTUP: Paradajky vsypte do pekáča alebo zapekacej formy, prodajte cesnak, […]

Čítať
Ekofarma Važec - zvieratá

18. feb

Ako “vzniká” BIO mäso – Naše plemená

Na Ekofarme Važec chováme plemeno Limousine, snahou však je, prešľachtiť ho na Aberdeen Aangus, generačný interval je 3-4 roky. „V jeseni 2017 sme začali s prirodzeným krížením plemena býka Limousine na Aberdeen. Toto rozhodnutie na prechod k tomuto mäsovému typu však nie je náhodné, je totiž veľmi vhodné na steaky a suché zretie. Limousine je plemeno vyšľachtené v kontinentálnej […]

Čítať
ekofarma važec_bio _mäso_flank steak

13. feb

Hovädzí pupok s bylinkami

SUROVINY: 500 g BIO hovädzieho pupku (flank steaku) 150 g masla 100 ml olivového oleja 4 PL dijonskej horčice 8 plátkov toastového chleba 3 strúčiky cesnaku zväzok byliniek podľa chuti soľ, peper POSTUP: Bylinky, olej, maslo, cesnak a chlieb rozsekáme v robote na hrubú kašu. Mäso osolíme, opepríme a sprudka opečieme z oboch strán. Povrch mäsa […]

Čítať

06. feb

Ako “vzniká” BIO mäso?

Odrádza vás niekedy pri kúpe mäsa to, že neviete odkiaľ pochádza, ako bolo spracované alebo ako bolo zviera chované? V súčasnosti je konzumácia mäsa na Slovensku veľmi vysoká a ľudia často pozerajú viac na cenu ako na kvalitu a pôvod mäsa. Naša farma je jediná ekofarma na Slovensku, ktorá sa špecializuje na suché aj mokré zrenie […]

Čítať