Novinky

13. jan

Fašiangové donuty

SUROVINY: 500 g hladkej múky 200 g poctivých zemiakov uvarených v šupke 2 dl vlažného mlieka 3 PL kryštálového cukru 25 g droždie kôra z jedného citróna 1 vajce soľ práškový a škoricový cukor na obaľovanie olej a bravčová masť na vyprážanie POSTUP: Do misy som si preosejte hladkú múku. V strede urobte jamku, nasypte […]

Čítať
hovädzie s kôprovou omáčkou

10. jan

Hovädzie s kôprovou omáčkou

SUROVINY: 1 kg hovädzieho stehna 2-3 hovädzie kosti  1 veľká mrkva 1 petržlen 1 cibuľa 2 bobkové listy 3 PL bravčovej masti 3 PL hladkej múky, 0,4 l mlieka 150 ml smotany na varenie 1 PL masla celé čierne korenie, nové korenie cukor, soľ ocot, voda zväzok kôpru POSTUP: Umyté stehno a kosti vložíme do […]

Čítať

11. dec

Krémová zemiaková polievka

SUROVINY: 4 ks stredne veľkých zemiakov 2 PL masla 1 cibuľa 400 g koreňovej zeleniny – zhruba 3 mrkvy, 1 petržlen, kúsok zeleru 1,25 l vriacej vody soľ hrsť čerstvo nasekanej petržlenovej vňate POSTUP: Zeleninu a zemiaky očistite a nakrájajte na kocky veľkosti lieskového orieška. V stredne veľkom hrnci rozpusťte maslo a poduste na ňom […]

Čítať
zemiaky_bryndza_Važec

04. dec

Zapekané zemiaky s bryndzou

SUROVINY: 1200 g poctivých BIO zemiakov 2 dcl mlieka 3 ks vajec 100 g BIO bryndze nasekaná petržlenová vňať soľ, mleté čierne korenie olej POSTUP: Umyté zemiaky uvaríme v celku do polomäkka, ošúpeme, pokrájame na kolieska a mierne opečieme na oleji. Premiestnime do zapekacej misky a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia, soľ, bryndzu, […]

Čítať

25. nov

Zemiakový knedlík

SUROVINY: 500 g poctivých zemiakov, uvarených v šupke deň vopred, vychladených 220 g detskej krupice pol vajíčka (vezmite jedno celé vajce, rozšľahajte ho v malej miske a oddelte polovicu; prípadne zdvojnásobte ostatné ingrediencie v tomto recepte a použite jedno celé vajce) 1/2 PL solamylu 1 zarovnaná ČL soli 1 vrchovatá ČL soli do vody na […]

Čítať