Novinky

09. feb

Cestoviny s pomaly pečeným hovädzím mäsom

SUROVINY RAGU: 1,2 kg hovädzí krk 1 ČL soľ mleté čierne korenie 3 PL olivového oleja 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané 120 g mrkvy nakrájanej nadrobno 120 g stonkového zeleru,  nakrájaný nadrobno 800 g rozdrvených paradajok v konzerve 250 ml červeného vína, plné (ako je merlot, cabernet sauvignon) 350 ml vody […]

Čítať

23. jan

Osso buco s gremolatou

SUROVINY 4-5 ks teľacie alebo hovädzie osso bucco soľ a korenie 2 PL olivového oleja 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno 3 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané 1 malá mrkva nakrájaná nadrobno 1 “tyčinka” stonkového zeleru,  nakrájaná nadrobno 800 g rozdrvených paradajok v konzerve 250 ml suchého bieleho vína (nie sladké, ovocné) 250 ml kuracieho vývaru 1 […]

Čítať

13. jan

Tortilla chipsy a BBQ omáčkou a mletým mäsom

SUROVINY 1/4 malej červenej cibule, narezaná na tenké plátky 2 PL čerstvej limetovej šťavy soľ 1 PL olivového oleja 1 veľká žltá cibuľa nakrájaná nadrobno 2 strúčiky cesnaku, prelisované 0,5 kg mletého ​​hovädzieho mäsa 120 g barbecue omáčka 1/2 ČL paradajkový pretlak 170 g tortilla chipsov/nachos 230 g kravského syra (cheddar/gouda), nahrubo nastrúhan 3 jarné cibuľky, narezané 1 zrelé avokádo […]

Čítať

07. jan

Galette de rois

SUROVINY 250 g lístkového cesta 125 g zmäknutého masla 125 g krupicového cukru 125 g mandľového prášku (mleté mandle) 2 vajcia 2 struky vanilky 50 g Grand Marnier pomarančová kôra, citrónová kôra 1 malá figúrka (alebo čistá minca) POSTUP Zmiešať zmäknuté maslo s cukrom, pridať mandľový prášok (mleté mandle), citrusovú kôru, Grand Marnier, vanilku a […]

Čítať

05. jan

Jednoduché gratinované zemiaky

SUROVINY 1 strúčik cesnaku 4 PL masla 5 až 6 zemiakov soľ a mleté čierne korenie 250 ml smotany na šľahanie 1/4 ČL čerstvo nastrúhaného muškátového orieška POSTUP Rúru vyhrejte na 190 stupňov. Cesnakom potrite celé vnútro pekáča/zapekacej misy, potom vymažte 2 lyžicami masla. Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Plátky ukladajte do pekáča […]

Čítať