Novinky

24. feb

Mexický guláš

SUROVINY: 1000 g hovädzie predné soľ, mleté čierne korenie 250 g biela cibuľa 80 g paradajkový pretlak 80 g hladká múka strúhaný syr POSTUP: Na oleji alebo na masti osmažíme nakrájanú cibuľu. Hovädzie predné gulášové mäso nakrájame na kocky a dáme prudko opiecť na cibuľu. Mäso miešame, aby sa poriadne opieklo zo všetkých strán. Keď […]

Čítať
grulovník_ekofarma Važec

06. feb

Gruľovník

SUROVINY: 500 g polohrubej múky 1 kocka droždia (alebo 1 bal. instantného) 1 prášok do pečiva 1 PL cukru 1 ČL soli 250 ml vlažného mlieka 2 žĺtka, 2 bielka 1 dl oleja vajce na potretie Na plnku: 1 kg prelisovaných zemiakov uvarených v slanej vode 250 g BIO bryndze maslo podľa potreby, smotana podľa […]

Čítať
slivkové gule_bio zemiaky

03. feb

Slivkové gule

SUROVINY: 400 g polohrubej múky 4 – 5 uvarených zemiakov ½ ČL soli 1 vajce slivky maslo práškový cukor mak, orechy alebo strúhanka podľa chuti POSTUP: Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, odstránime šupku a nastrúhame ich na strúhadle. Pridáme múku, soľ a vajíčko. Hmotu spracujeme na mäkké cesto a necháme oddýchnuť. Slivky umyjeme, prepolíme a odstránime […]

Čítať
kulajda

31. jan

Kulajda

SUROVINY: 2 PL masla 2 PL hladkej múky 3 väčšie poctivé zemiaky typu B 2 šálky nakrájaných čerstvých lesných húb (alebo 3 veľké hrste sušených) 200 ml smotany min. 30% 1 – 1 ½ litra vývaru 2-3 PL kryštálového cukru (podľa chuti) ocot (podľa chuti) bobkový list, nové korenie celé soľ, čierne korenie, kôpor vajce […]

Čítať
zemiakový šalát

30. jan

Zemiakovo tuniakový šalát

SUROVINY: 300 g zemiakov (čo najmenšie) 2 vajcia uvarené na tvrdo 200 g tuniaka v olivovom oleji červená cibuľa olivy farebná paprika 200 ml bieleho jogurtu alebo kyslej smotany šťava z 1/2 citróna pažítka olivový olej soľ, čierne korenie POSTUP: Zemiaky uvaríme alebo upečieme v šupke domäkka. Uvarené zemiaky nakrájame na plátky. Uvarené vajce prekrojíme […]

Čítať