Novinky

04. aug

dokonalý tomahawk steak s chimichurri omáčkou

SUROVINY: 2 tomahawk steaky 2 PL olivového oleja hrubo namletá soľ a čierne korenie NA OMÁČKU: šťava z 2 citrónov 1 PL dijonskej horčice hrsť koriandra, jemne nasekaný hrsť petržlenovej vňate, jemne nasekaná ¼ červenej cibule, nakrájaná na malé kocky 2 nastrúhané strúčiky cesnaku 1 červená chilli paprika, zbavená semienok a nakrájaná 200 ml olivového […]

Čítať

01. aug

Roštenka Café de Paris

SUROVINY: 4 plátky roštenky/sviečkovice Na maslo: 150 g masla izbovej teploty 2 PL kečupu 1 ČL dijonskej horčice 1/2 ČL kapár nasekaných na jemno 1 ČL pažítky nasekanej na jemno 1 ČL estragónu nasekanej na jemno 2 sardelky nakrájané na jemno 1 ČL koňaku 1 ČL červeného vína 1 ČL worcesterskej omáčky štipka mletej papriky […]

Čítať

25. júla

Chateaubriand

SUROVINY: 900 g hovädzie sviečkovice 120 ml plus 2 PL masla 1/2 šálky posekanej petržlenovej vňate 1 PL citrónovej šťavy 2 ČL morskej soli 1/2 ČL hrubo pomletého čierneho korenia POSTUP Od mäsiara žiadame chateaubriand najvyššej kvality. Je to vlastne koniec sviečkovice, ale mäsiar mám môže odkrojiť aj kus hrubého stredu sviečkovice. Mäso necháme dostatočne […]

Čítať

23. júla

Steak so smotanovou omáčkou z húb a whisky

SUROVINY: 4 steaky hrubé asi 2-3 cm (falošná sviečkovica alebo roštenka) 200 g miešaných húb maslo 150 ml teľacieho (hovädzieho) bujónu 200 ml smotany na šľahanie 1PL whisky 1 limeta POSTUP Huby očistíme kefkou alebo papierovou utierkou, nikdy ich neoplachujeme vodou. Na panvici rozohrejeme kúsok masla a na miernom ohni pražíme huby dohneda. Vyberieme ich z […]

Čítať

19. júla

Dokonalý T-bone steak

SUROVINY: 2 T-bone steaky hrubé asi 2 cm 1PL olivového oleja alebo prepusteného masla soľ a čierne korenie 2 strúčiky cesnaku posekaného nadrobno 1PL masla čerstvý rozmarín POSTUP Steaky vyberieme z chladničky 30 minút pred použitím aby sa ohrial na izbovú teplotu. Rúru predhrejeme na 220°C. Steaky vysušíme papierovou utierkou a potom ich potrieme s 1/2 PL […]

Čítať