Novinky

20. nov

Flank steak s citrónovo-cesnakovým maslom a hubami

SUROVINY 1 kg bio flank steak 2 PL olivový olej 3 strúčiky cesnaku 450 g nakrájaných šampiňónov 1 PL masla 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru (mierka: 250 ml) šťava z 1 citróna štipka mletej červenej papriky čerstvé nasekané bylinky na ozdobu POSTUP Minimálne 30 minút pre prípravou naložte steak do marinády (recept na marinádu nájdete na […]

Čítať

03. nov

Hovädzí stroganov

SUROVINY 500 g bio sviečkovica alebo roštenec 100 g cibuľa 100 g čerstvé šampiňóny 100 g sterilizovaná uhorka 1 PL dijonská horčica 1PL paradajkový pretlak 50 ml olivový olej 150 g kyslá smotana 50 ml koňak mleté čierne korenie, soľ, hladká múka POSTUP Mäso na stroganov nakrájame na tenké plátky a každý plátok na tenké […]

Čítať

27. okt

Bryndzový koláč s datľami

SUROVINY 200 g lístkové cesto 150 – 200 g bryndze 2 žĺtky ½ šálky kyslej smotany ⅓ šálka nastrúhaného kravského syra Na polevu ½ šálky sušených datlí Medjool, nasekaných 3 PL nasekaných vlašských orechov 3 PL medu nastrúhaná kôra z jedného citróna citrónová šťava nasekaná pažítka POSTUP Rúru vyhrejte na 200 °C ak pečiete v […]

Čítať

13. okt

Chilli con carne

SUROVINY 1 lyžicu oleja 1 veľkú cibuľu 1 čerstvú červenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 kopcovitú lyžicu pálivého chilli (alebo 1 lyžičku, ak chcete jemnejšie pokrm) 1 lyžicu mletej sladkej papriky 1 lyžicu mletej rasce 500 g mletého hovädzieho mäsa 300 ml hovädzieho vývaru 400 g konzervovaných paradajok ½ lyžice sušenej majoránky 2 lyžičky paradajkového […]

Čítať

05. okt

11 tipov na dokonalý hamburger

VÝBER MÄSA JE DÔLEŽITÝ Výber mäsa je absolútny základ – nielen kvôli chuti, ale tiež konzistencii. Aby bol hamburger šťavnatý, treba si vybrať mäso s obsahom tuku najmenej 18%. Z chudého a mimoriadne chudého mäsa budú hamburgery tvrdé a suché. Čím čerstvejšie je mäso zomleté, tým je hamburger jemnejší a chutnejší. Ideálne je zájsť k […]

Čítať