Novinky

ekofarma vazec-hovädzie plece na šalotke

06. sep

Dusené hovädzie plece na šalotke

SUROVINY 500 g hovädzie pliecko 80 g slanina soľ, korenie 100 g bravčová masť 100 g šalotka 20 g múka pšeničná hladká 200 ml vývar hovädzí 400 g špenát (listový, mrazený, môžme nahradiť sekaným) 1 PL maslo 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnak 50 ml smotana na šľahanie zemiaky POSTUP Mäso prešpikujeme slaninou – nožom […]

Čítať
ekofarma vazec-varene hovädzie

23. aug

Varené hovädzie rebro s hrachovou kašou

SUROVINY 1 kg hovädzie rebrá 2 ks mrkva 2 ks petržlen 0.25 ks zeler soľ 2 ks bobkový list 5 guličiek čierne korenie 5 guličiek nové korenie Na hrachovú kašu 300 g hrach suchý, lúpaný 1 ks cibuľa na plátky 2 PL maslo 30 g múka pšeničná hladká soľ, čerstvo zomleté korenie 1 strúčik  cesnak […]

Čítať

17. jún

Jogurtové nanuky s ovocím

SUROVINY 2 šálky zmiešaného bobuľového ovocia (čerstvé alebo mrazené) 2 PL medu (môže pridať viac alebo menej na základe preferencií) 2 šálky bieleho jogurtu POSTUP Pomocou mixéra alebo kuchynského robota rozmixujte ovocie do konzistencie podobnej smoothie. Túto zmes nalejte do veľkej misy a vmiešajte do nej med. Jemne vmiešajte jogurt, ochutnajte a prípadne dochuťte medom. […]

Čítať
ekofarma-vazec-recept-hovädzí krk so zemiakovou kašou

26. apr

Hovädzí krk so zemiakovou kašou

SUROVINY 1,5 kg hovädzie krku 2 PL oleja 2 cibule 1 zväzok mrkvy 3 strúčiky cesnaku vetvičky tymiánu a rozmarínu bobkový list soľ, korenie asi 200 ml červeného vína 500 ml hovädzieho vývaru malý rajský pretlaky trocha múky trocha trstinový cukor 2 lyžice dijonskej horčice 2 lyžice worcesterskej omáčky POSTUP V hrnci, ktorý môže ísť […]

Čítať
ekofarma-vazec-recept-znojemské hovädzie pliecko

23. apr

Znojemské hovädzie pliecko

SUROVINY 600 g hovädzie pliecko 10 g soľ 100 g uhorka sterilizovaná 30 g slanina údená 100 g cibuľa 50 ml olej 50 g hladká múka 30 g plnotučná horčica POSTUP Hovädzie pliecko narežeme na plátky, ktoré osolíme a jemne potrieme horčicou. Na troche oleja ich prudko opečieme. Odložíme ich na chvíľu bokom a na […]

Čítať