Začnite predhrievať rúru na 180°C. Na panvici zohrejte olivový olej s dvoma lyžicami masla na stredne vysokej teplote. Pridajte hovädzie mäso a opečte ho zo všetkých strán. Vyberte mäso z panvice a odložte. Pridajte cibuľu, huby, šalotku, mrkvu a pór. Duste, kým zelenina mierne nezmäkne, asi 4-5 minút. Pridajte nasekaný cesnak a pokračujte v restovaní ďalšiu minútu. Pridajte zvyšné dve polievkové lyžice masla a za stáleho miešania nechajte roztopiť. Znížte teplotu na minimum. Pripravte si vývar, do ktorého pridajte múku a rýchlo miešajte, kým sa úplne nezapracuje. Zalejte vývarom, zohrejte a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a za stáleho miešania duste, kým zmes nezačne hustnúť. Nemalo by to trvať dlho, menej ako minútu. Odstavte.
Pridajte korenie a muškátový oriešok, premiešajte, potom soľ podľa chuti. Vmiešajte červený vínny ocot. Hneď po pridaní octu môže omáčka chutiť trochu kyslo, ale keď sa dovarí, bude dokonalá. Do omáčky vložte kúsky hovädzieho mäsa.
Prikryte a duste prikryté v rúre 3-4 hodiny pri 180°C. Podávame s čerstvo pripravenou zemiakovou kašou, ozdobíme nasekanými čerstvými bylinkami a vychutnávame.