Papriku položte nad plameň na varnej doske alebo pod horúci gril a opekajte na 15 minút, alebo kým nesčernie a po celom povrchu sa nevytvoria pľuzgiere, občas otočte. Po upečení vložte papriku do misky, prikryte a nechajte 10 minút v pare, potom nechajte vychladnúť. Ryžu uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, potom scedíme. Zakryte, kým ju budete potrebovať. Vyberte a nadrobno nasekajte petržlenovú vňať, aj jarnú cibuľku.
Steak položte na dosku, prikryte ho potravinovou fóliou a vyklepte na hrúbku 1 cm. Odstráňte fóliu, pokvapkajte trochou olivového oleja, dobre ochuťte morskou soľou a čiernym korením a vmasírujte ich do mäsa. Z papriky dajte dole šupku, dužinu rozpoľte, zbavte semienok a narežte na pásiky, ktoré poukladajte na tanier.
Pistácie a opečte dozlatista na vysokej teplote a potom nahrubo nasekajte. Vráťte panvicu na oheň. Vložte steak do horúcej panvice a pečte 6 minút, alebo kým nezhnedne, ale v strede bude stále ružový, pravidelne otáčajte.
Petržlenovú vňať a jarnú cibuľku premiešajte s ryžou, s 1 PL extra panenského olivového oleja a štipkou korenia. Naložte na taniere. Jemne nastrúhajte citrónovú kôru, vytlačte polovicu šťavy, zmiešajte s jogurtom a dochuťte korením podľa chuti.
Upečený steak nechajte odležať 3 minúty, potom jemne nakrájajte a pridajte korenie. Položte na ryžu, rozdrobte syr, posypte pistáciami a podávajte s jogurtom.