Na panvicu pridajte olivový olej a cesnak. Na miernom ohni restujte asi jednu minútu, potom pridajte mrazený špenát (netreba rozmrazovať) a štipku soli a korenia. Pokračujte v restovaní na strednom stupni, kým sa väčšina vody z panvice neodparí.
Každý z plátkov chleba potrieme maslom. Pri zostavovaní sendvičov otočte chlieb tak, aby strana natretá maslom smerovala nadol.
Polovicu nastrúhanej mozzarelly rozdeľte medzi dva krajce chleba. Mozzarellu posypte nadrobeným kravským alebo ovčím syrom.
Uvarený špenát rozdeľte nas dva sendviče, potom naň pridajte zvyšnú nastrúhanú mozzarellu a štipku mletej červenej papriky. Na vrch každého sendviča dajte druhý krajec chleba, natretou stranou von.
Rozohrejte veľkú panvicu na stredne nízku teplotu. Keď je horúce, pridajte sendviče a opekajte z každej strany, kým nie sú zvonka zlatohnedé a chrumkavé a vo vnútri teplé a mazľavé.
Sendviče prekrojte na polovicu a podávajte! Ako prílohu môžete podávať olivy, artičoky, červenú cibuľú, ajvar…