Karfiolový krém s bryndzou a krutónmi - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Karfiolový krém s bryndzou a krutónmi

Ekofarma Važec_karfiolový krém s bryndzou

SUROVINY:

2 cibule (alebo nahrubo nakrájaná biela časť póru)
1/2 ČL mletej rasce
1 bobkový list
2 strúčiky cesnaku
1 karfiol
1 stredne veľký zemiak (nakrájaný na malé kúsky)
250 g BIO brydze
1-2 vajcia
strúhanka, čerstvé bylinky
hladká múka
vývar/voda
soľ, mleté čierne korenie
olej, maslo

POSTUP:

Nakrájanú cibuľu (pór) opečte na masle alebo oleji, pridajte mletú rascu, bobkový list, prelisovaný cesnak, kúsky karfiolu (časť odložte na vysmážanie), nakrájaný zemiak, soľ a mleté korenie. Chvíľu všetko osmažte a zalejte vývarom alebo vodou. Uvarte domäkka.
Zatiaľ krátko predvarte odložené drobné kúsky karfiolu v osolenej vriacej vode. Strúhanku premiešajte s čerstvými bylinkami v kuchynskom robote s nožmi. Karfiol sceďte, osušte a obaľte v osolenej múke, rozmiešaných vajciach a bylinkovej strúhanke. Uvarenú polievku dokrémova pomixujte. Pred podávaním do nej vmiešajte bryndzu (alebo nechajte hostí, nech si polievku dochutia bryndzou až na tanieri). Obalený karfiol vysmažte v horúcom oleji a prebytočný olej odsajte papierovým obrúskom. Krém podávajte s bryndzou, vysmážaným karfiolom a čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: