Zmiešať zmäknuté maslo s cukrom, pridať mandľový prášok (mleté mandle), citrusovú kôru, Grand Marnier, vanilku a vajce. Získať homogénnu zmes.
Rozdeliť lístkové cesto na dve časti, vyvaľkať ich do guľatého a rovnomerného tvaru.
Položiť prvú časť vyvaľkaného cesta na papier na pečenie a do stredu uložiť pripravenú mandľovú plnku, zľahka roztiahnuť, pridať figúrku a prekryť druhou časťou cesta. Okraje dobre uzavrieť a zľahka zatlačiť zárezmi nožíka.
Zostávajúce vajce rozmiešať vodou tak aby sme získali pomerne tekuté zmes, pomocou štetca potrieme cesto vajíčkom. Pečieme v rúre pri 180°C niekoľko minúť, tak aby sme získali chrumkavé lístkové cesto.
Ochutnať vlažné.?
Dobrú chuť!