Hovädzí krk so zemiakovou kašou - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Hovädzí krk so zemiakovou kašou

ekofarma-vazec-recept-hovädzí krk so zemiakovou kašou

SUROVINY

1,5 kg hovädzie krku
2 PL oleja
2 cibule
1 zväzok mrkvy
3 strúčiky cesnaku
vetvičky tymiánu a rozmarínu
bobkový list
soľ, korenie
asi 200 ml červeného vína
500 ml hovädzieho vývaru
malý rajský pretlaky
trocha múky
trocha trstinový cukor
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice worcesterskej omáčky

POSTUP

V hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, si najprv na oleji opražíme cibuľu, k nej pridáme na rezance nakrájanú mrkvu, po desiatich minútach pridáme cesnak na plátky a bylinky – vetvičky tymiánu a rozmarínu. Po chvíľke všetko z hrnca vyberieme a vložíme osolený a okorenený hovädzie krk, ľahko obalený v múke. Opečieme v hrnci zo všetkých strán, aby sa zatiahol, potom opäť vyberieme. Do hrnca teraz príde červené víno, ktoré necháme čiastočne odpariť, pridáme vývar, doplníme paradajkovým pretlakom, osladíme a dochutíme lyžičkou dijonskej horčice a trochou worcesterskej omáčky. Pridáme bobkový list, vrátime sem mäso aj zeleninu a pomaly pečieme na 160 stupňov v rúre.

Pečieme asi šesť hodín, ale môžeme aj dlhšie, mäso sa bude každopádne rozpadať. Podávame so zemiakovou kašou klasicky rozšťuchanou s maslom a zohriatou smotanou.

Dobrú chuť!

 

Zdieľať článok: