Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Mäso umyjeme a nakrájame na kocky (5 x 5 cm), osolíme a okoreníme. Potom dôkladne orestujeme na panvici s rozohriatym maslom. Je lepšie si rozdeliť mäso do dvoch dávok. Orestované mäaso odložíme bokom (do pekáča).
Na tej istej panvici orestujeme slaninu, cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak (cca 3 minúty), podlejeme vínom, dôkladne miešame a redukujeme. Pridáme paradajky, premiešame, podlejeme vývarom a privedieme k varu. Prelejeme do pekáča z mäsom, prikryjeme a dáme dusiť do rúry. Dusíme, kým mäso nie je mäkké (cca 2 hodiny).
Mäso vyberieme zo zmesi, prikryjeme alobalom a dáme bokom. Omáčku prepasírujeme cez sitko do hrnca, v ktorom omáčku – ak je potreba – redukujeme. Pridáme mäso, premiešame a podávame so zemiakovým pyré. Dozdobíme pažítkou.
Dobrú chuť!