Jahňací kebab s jogurtom a granátovým jablkom - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Jahňací kebab s jogurtom a granátovým jablkom

SUROVINY:

350 g chudého jahňacieho pliecka/stehna, nakrájaného na kocky
1/2 ČL mletej rasce
1/2 ČL mletého koriandra
1/2 ČL garam masaly
1/2 ČL mletej škorice
olivový olej
semená z jedného granátového jablka na servírovanie
Na dresing:
1 šalotka nasekaná na jemno
1 strúčik cesnaku, nasekaný
1 PL nasekanej mäty
1/2 uhorky, olúpanej, zbavenej semien a nasekanej
300 g gréckeho jogurtu
štipka soli

POSTUP:

Mäso dáme do veľkej misy. Pridáme zmiešanú zmes korenín s olivovým olejom (rasca, koriander, garam masala, škorica) a premiešame, aby sa mäso obalilo v koreninách. Necháme marinovať 30 minút. Na prípravu dresingu si dáme do veľkej misy šalotky, cesnak, mätu, uhorku a jogurt. Posolíme, dobre premiešame a dáme bokom.

Zohrejeme si veľkú panvicu s ťažkým dnom alebo grilovaciu panvicu. Mäso rozdelíme na  rovnaké porcie a napichneme ich na 4 ihlice. Panvicu potrieme trochou oleja a grilujeme 8 minút. Počas grilovania pravidelne obraciame kým mäso nezhnedne. Odstavíme z ohňa, stiahneme kebaby z ihlíc a naservírujeme na tanier. Posypeme semienkami z granátového jablka, podávame s kopčekom jogurtového dresingu, kuskusom a pita chlebom.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: