Mexické mäsové guľky - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Mexické mäsové guľky

ekofarma-vazec-recept-mexické mäsové guľky

SUROVINY

700 g mletého hovädzieho mäsa
200 g strúhaného syra čedar
50 g strúhanky
2 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate, plus viac na ozdobu
2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
1 jalapeño paprička, najemno nasekaná
1 veľké vajce
1 ČL mletý kmín
soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie
1 PL extra panenského olivového oleja
1/2 veľkej cibule, nasekanej
1 plechovka paradajok

POSTUP

V strednej miske zmiešajte mleté hovädzie mäso, 1/2 syra, strúhanku, petržlenovú vňať, cesnak, jalapeňo, vajce a kmín a dochuťte soľou a korením. Mixujte, kým sa nespoja, potom formujte fašírky.
Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote rozpálime olej. Pridajte mäsové guľky a opečte 2 minúty z každej strany. Preložíme na tanier. Na panvicu pridajte cibuľu  a za stáleho miešania ju povarte 5 minút, kým nie je mäkká. Primiešajte drvené paradajky a priveďte zmes do varu. Znížte teplotu na strednú a vráťte mäsové guľky do panvice. Prikryjeme a dusíme, kým nie sú mäsové guľky uvarené, asi 10 minút. Navrch dajte zvyšný syr, potom prikryte viečkom, aby sa syr roztopil.
Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

Zdieľať článok: