Na oleji alebo na masti osmažíme nakrájanú cibuľu. Hovädzie predné gulášové mäso nakrájame na kocky a dáme prudko opiecť na cibuľu. Mäso miešame, aby sa poriadne opieklo zo všetkých strán. Keď je mäso opečené, osolíme ho, posypeme mletým čiernym korením a pridáme rajčinový pretlak. Takto spolu všetko ešte opečieme, čím vytvoríme dobrý základ gulášu a tiež peknú farbu. Podlejeme vodou a dusíme po pokrievkou. Občas premiešame a podľa potreby podlejeme. Hrášok dávame neskôr, aby sa nám celkom nerozvaril. Keď je mäso mäkké, necháme odpariť prebytočnú tekutinu a mäso zaprášime cez sitko hladkou múkou. Premiešame, podlejeme opäť vodou a povaríme aspoň 15 minút.
Hotové jedlo sa podáva vždy s ryžou položenou uprostred taniera, okolo sa rozloží mexický guláš a stred taniera sa posype strúhaným syrom.
Dobrú chuť!