Dobrú chuť!
SUROVINY
RAGU:
10-12 menších zemiakov
150 gramov slaného syra
olivový olej
pár plátkov červenej cibule
sušené oregano
soľ a mleté korenie
POSTUP
Opláchnite zemiaky, aby ste odstránili všetky nečistoty. Rukou rozdrobte syr a odložte ho do misy. Zahrejte stredne veľký hrniec s vodou, pridajte trochu soli a zemiaky varte asi 5-7 minút. Rúru predhrejte na 230 ° C. Po uvarení preložíme zemiaky na veľký plech a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme asi 12-15 minút. Potom ich otočte a pečte ďalších 10 minút. Každý zemiak nakrájajte pozdĺžne (nie úplne) a potom ho lyžicou jemne rozpučte. Pokvapkáme ešte trochou olivového oleja, okoreníme a osolíme. Časť rozdrobeného syra vložíme do rozpučeného zemiaka a zvyšné posypeme na vrch. Na vrch dáme aj pár plátkov cibule a posypeme oreganom. Pečieme ešte približne 10 minút. Kým sa syr neroztopí a cibuľa mierne nezmäkne.
Dobrú chuť!