Príprava roastbeefu je hlavne o odvahe. Buď ho v rúre pečiete krátko a sprudka alebo ho robíte pri nízkej teplote. Ale vždy ide len o jedno – krásne ružový stred.
SUROVINY:
1,5 kg vykostenej hovädzej nízkej roštenky
2 ČL horčičných semienok
1 ČL na hrubo zomletej morskej soli
1 ČL čerstvo zomletého čierneho korenia
2 ČL čerstvých tymianových lístkov
60 ml olivového oleja + 1 PL naviac
POSTUP:
Rúru si zohrejte na 120 °C. Horčičné semienka, soľ, čierne korenie a tymianové lístky dajte do mažiara a roztlčte ich. Pridajte olej a dobre premiešajte.
Roštenec potrite 1 polievkovou lyžicou olivového oleja, rozpáľte panvicu s nepriľnavým povrchom a sprudka na nej opečte zo všetkých strán tak, aby sa zatiahlo – opekajte maximálne 2 minúty z každej strany.
Do pekáča vložte mriežku/rošt, položte na ňu mäso, dokonale ho potrite ochuteným olejom a pečte 1,5 hodiny. Keď ho dopečiete a vytiahnete z rúry, prikryte ho ešte v pekáči alobalom a nechajte 10 minút odpočívať. Krásne sa rozleží a bude šťavnatejší.
Dobrú chuť!