Špenátovo syrová frittata - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Špenátovo syrová frittata

SUROVINY:

2 PL olivového oleja
400 g zemiakov, nahrubo nasekaných
1 veľká červená cibuľa, jemne nasekaná
8 veľkých vajec
100 ml smotany na varenie
½ ČL čerstvo nastrúhaného muškátového oriešku
hrsť lístkov mäty, jemne nasekané
3 strúčiky cesnaku, krájané na plátky
150 g špenát, zhruba nasekaný
120 g ovčieho/kravského slaného syra, nastrúhaný nahrubo
soľ a čerstvo zomleté čierne korenie

POSTUP:

Predhrejte rúru na 200 –  220 °C.  Vo veľkej panvici, ktorá môže ísť do rúry zohrejte olivový olej. Pridajte zemiaky so štipkou soli a opekajte 8 – 10 minút za stáleho miešania. Pridajte červenú cibuľu a varte ďalších 5 minút. Medzitým rozbite vajcia do veľkej misky. Pridajte smotanu, muškátový orech, nasekanú mätu, trochu soli, korenia a poriadne premiešajte. Odložte bokom. Do panvice pridajte cesnak a varte ďalšie 2 minúty, potom pridajte špenát a opekajte, kým nezačne vädnúť. Teraz prilejte do panvice smotanovú zmes, miešajte po dobu jednej minúty a potom to odstavte z tepla.

Nakoniec rovnomerne posypte so syrom. Panvicu vložte do hornej časti rúry na 8 – 10 minút, alebo kým vajce nezaschne a syr nebude zlatohnedý. Pred podávaním nechajte frittatu niekoľko minút odstáť.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: