Predhrejte rúru na 200 – 220 °C. Vo veľkej panvici, ktorá môže ísť do rúry zohrejte olivový olej. Pridajte zemiaky so štipkou soli a opekajte 8 – 10 minút za stáleho miešania. Pridajte červenú cibuľu a varte ďalších 5 minút. Medzitým rozbite vajcia do veľkej misky. Pridajte smotanu, muškátový orech, nasekanú mätu, trochu soli, korenia a poriadne premiešajte. Odložte bokom. Do panvice pridajte cesnak a varte ďalšie 2 minúty, potom pridajte špenát a opekajte, kým nezačne vädnúť. Teraz prilejte do panvice smotanovú zmes, miešajte po dobu jednej minúty a potom to odstavte z tepla.
Nakoniec rovnomerne posypte so syrom. Panvicu vložte do hornej časti rúry na 8 – 10 minút, alebo kým vajce nezaschne a syr nebude zlatohnedý. Pred podávaním nechajte frittatu niekoľko minút odstáť.
Dobrú chuť!