Šťavnatý koláč s jogurtom a broskyňami - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Šťavnatý koláč s jogurtom a broskyňami

SUROVINY:

1. cesto:
2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček mlieka
1 hrnček kryštálový cukor
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 kypriaci prášok

2. cesto:
1 hrnček práškového cukru
2 hrnčeky bieleho jogurtu
2 ks vajec
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukor
broskyňový kompót alebo iné ovocie

Mierka: 2,5 dcl hrnček

POSTUP:

Prvé, hustejšie cesto pripravíme tak, že v miske najskôr vymiešame mlieko, olej, vajcia a cukor. Potom primiešame múku s kypriacim práškom. V druhej miske vymiešame zo všetkých surovín redšie cesto. Treba použiť naozaj hustý jogurt. Na plech dáme papier na pečenie a nalejeme naň polovicu hustého cesta, naň vylejeme cik-cak riedke cesto a poukladáme nakrájané broskyne alebo ovocie. Všetko zalejeme zbytkom hustejšieho cesta.

Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 150 stupňov a pečieme pomaly necelú hodinu. Upečený koláč necháme vychladnúť a až potom ho nakrájame.
Recept je na rozmer plechu 24 x 37 cm s vysokým okrajom.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: