Syrové quesadilly z mletého hovädzieho mäsa - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Syrové quesadilly z mletého hovädzieho mäsa

syrové quesadilly z mletého hovädzieho mäsa

SUROVINY

500 g mletého hovädzieho mäsa
1 PL rastlinného alebo olivového oleja
120 g nakrájanej cibule
soľ, čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti
3 PL paradajkovej pasty
120 g nahrubo nasekaného špenátu alebo baby kelu
½ ČL mletého cesnaku
1 ČL prášku
2 PL mletého čerstvého koriandra (voliteľné)
4 ČL masla rozdelené
8 tortíl
130 g nastrúhaného čedaru
Guacamole, kyslá smotana, salsa a plátky limetky na servírovanie

POSTUP

Rozohrejte veľkú panvicu na stredne vysokej teplote, pridajte rastlinný alebo olivový olej a cibuľu. Dochutíme soľou a korením a restujeme cca 2 minútky, kým cibuľa nezačne mäknúť. Potom pridajte hovädzie mäso a opečte ho, pričom ho lyžičkou rozdrobujte kým nie je celé zhnednuté a drobivé, asi 5 minút. Pridajte paradajkovú pastu, cesnak a čili prášok a za stáleho miešania povarte, kým sa čiastočne odparí tekutina. Pridajte špenát a miešajte kým nezvädne a všetko sa dobre spojí. Hotovú zmes premiestnite do misky a ak používate koriander, premiešajte ho so zmesou.
Čistú panvicu položte na strednú teplotu a pridajte pol lyžičky masla. Na panvicu položte tortilu. Polovicu tortily posypte syrom, na syr dajte hovädziu zmes. Masovú zmes znovu posypte syrom a prikryte druhou polovicou tortily. Panvicu prikryte a duste asi 2 minúty, kým spodok nezozlatne a syr sa nezačne topiť, potom pomocou varešky preklopte quesadillu na druhú stranu a pokračujte v opekaní už na odkrytej panvici, kým sa všetok syr neroztopí a spodná strana nezhnedne.
Vyberte quesadillu na dosku a nechajte ju minútu postáť, než ju nakrájate na 2 alebo 3 mesiačiky. Postup opakujte, kým nie sú všetky quesadilly hotové. Podávame s guacamole, salsou, kyslou smotanou a kolieskami limetky.

Dobrú chuť!

 

Zdieľať článok: