Do misky s vodou dajte napučať želatínu asi na 10 minút. Vo väčšej mise premiešajte jogurt, vanilkový extrakt, 200 ml mlieka a sľahačku. V malom hrnčeku zohrejte zvyšné mlieko s cukrom, aby sa cukor celkom rozpustil. Potom mlieko odstavte, pridajte šťavu z citróna a rozmiešajte v ňom dohladka napučanú želatínu (ak by sa želatína pomaly rozpúšťala, môžete mlieko ešte trochu ohriať, nesmie však vrieť).
Do teplého mlieka dajte lyžicu jogurtovej zmesi a dobre rozmiešajte. Takto pridajte ešte 3-4 lyžice a vždy po jednej rozmiešajte – vyrovnajú sa tak teploty a želatína sa nezrazí. Nakoniec vylejte želatínové mlieko do jogurtovej zmesi, dobre premiešajte a naplňte do pohárikov. Poháriky uložte do mafinovej formy, aby boli jemne naklonené (docielite tak šikmý dizajn) a dajte na 3-4 hodiny do chladničky, ideálne však na noc.
Broskyne ošúpte a narežte na malé kocky. Dajte ich aj s medom do malej panvice a varte na miernom ohni do mäkka. Nakoniec pridajte kukuričný škrob (nemusí byť) a poriadne premiešajte. Ak máte radšej jemnejšiu textúru ovocia, môžete celú zmes rozmixovať na pyré. Vychladenú zmes rozdeľte do pohárikov s panna cottou.
Dobrú chuť!