SUROVINY
1 kg hovädzie rebrá
2 ks mrkva
2 ks petržlen
0.25 ks zeler
soľ
2 ks bobkový list
5 guličiek čierne korenie
5 guličiek nové korenie
Na hrachovú kašu
300 g hrach suchý, lúpaný
1 ks cibuľa na plátky
2 PL maslo
30 g múka pšeničná hladká
soľ, čerstvo zomleté korenie
1 strúčik cesnak
POSTUP
Hrach deň vopred namočte do studenej vody. Druhý deň dajte mäso, koreňovú zeleninu, soľ a korenie do hrnca, zalejte horúcou vodou tak, aby bolo potopené a uvarte domäkka aby šlo od kosti, asi 2-3 hodiny.
Namočený hrach zlejte, zalejte čerstvou vodou a podľa návodu na obale uvarte domäkka. Rozmixujte ponorným mixérom. Kašu môžete zriediť vodou zliatou z vareného hrachu, alebo naopak zahustiť zápražkou pripravenou z masla a múky. Osoľte, okoreňte a vmiešajte cesnak.
Varené hovädzie oberte a naporciujte. Podávajte spolu s hrachovou kašou a ozdobte opraženou cibuľkou.
Dobrú chuť!