5 tipov ako pripraviť na výborný steak

ako priúraviť steak-Ekofarma Važec
  • Pri steakoch, obzvlášť tých hrubších, používajte mäsový teplomer. Vyhnete sa tak zruinovaniu relatívne drahého mäsa.
  • Nedopečený steak vráťte na gril, alebo do rúry, prípadne ho už nakrájaný sprudka opečte na panvici.
  • Pri kúpe hovädzieho mäsa sledujte okrem spôsobu chovu zvierat, pôvodu mäsa a časti zvieraťa aj dĺžku jeho zrenia. Čím dlhšie zreje, tým výraznejšia chuť a jemnejšie mäso. Všímajte si aj mramorovanie tukom v reze mäsa. Závisí od neho šťavnatosť a chuť steaku.
  • Stavte na správne rozohriatu panvicu! Pomôže kvapka vody – po panvici rozohriatej na 200 C „tancuje“ hore-dole. Môžete opekať!
  • Noc pred steakovaním mäso posoľte a nechajte odkryté v chladničke. Na druhý deň osušte.
Zdieľať článok: