-
Pri steakoch, obzvlášť tých hrubších, používajte mäsový teplomer. Vyhnete sa tak zruinovaniu relatívne drahého mäsa.
-
Nedopečený steak vráťte na gril, alebo do rúry, prípadne ho už nakrájaný sprudka opečte na panvici.
-
Pri kúpe hovädzieho mäsa sledujte okrem spôsobu chovu zvierat, pôvodu mäsa a časti zvieraťa aj dĺžku jeho zrenia. Čím dlhšie zreje, tým výraznejšia chuť a jemnejšie mäso. Všímajte si aj mramorovanie tukom v reze mäsa. Závisí od neho šťavnatosť a chuť steaku.
-
-
mramorovanie mäsa
-
-
medium rare steak
-
Stavte na správne rozohriatu panvicu! Pomôže kvapka vody – po panvici rozohriatej na 200 C „tancuje“ hore-dole. Môžete opekať!
-
Noc pred steakovaním mäso posoľte a nechajte odkryté v chladničke. Na druhý deň osušte.