Sviečkovica Wellington - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Sviečkovica Wellington

Ekofarma Važec _sviečkovica Wellington

SUROVINY:

600 g hovädzej sviečkovice vcelku
2 PL dijonskej horčice
500 g šampiňónov
150 g parmskej šunky
1 PL múky
1 rozšľahaný žĺtok
1 balenie lístkového cesta

POSTUP:

Panvicu rozohrejeme na silnom ohni. Mäso zo všetkých strán ochutíme soľou a korením. Keď je panvica horúca, zmiernime oheň a mäso opečieme zo všetkých strán. Sviečkovicu necháme vychladnúť na doske a potom potrieme horčicou.

Medzitým očistíme a nadrobno nakrájame šampiňón, osolíme a okoreníme, potom na miernom ohni opekáme dohneda. Všetku šťavu necháme odpariť, až kým nevznikne hustá, suchá šampiňónová hmota.

Na stôl dáme dostatočne veľký kus alobalu a poukladáme naň plátky parmskej šunky, tak aby sa trochu prekrývali. Na parmskú šunku rovnomerne rozotrieme šampiňónovú hmotu, pričom necháme voľné 1 – 2 centimetrové okraje. Sviečkovicu položíme do stredu a pomocou alobalu pevne obalíme mäso šunkou so šampiňónovou pastou. Voľné konce alobalu skrútime, aby bola rolka pevne uzavretá a dáme aspoň na 30 minút do chladničky.

Rúru predhrejeme na 180 °C. Na doske poprášenej múkou vyvaľkáme lístkové cesto na štvorec. Okraje potrieme žĺtkom. Žĺtkom jemne potrieme aj vychladenú sviečkovicu a vložíme ju do stredu cesta. Mäso zabalíme a konce jemne stlačíme. Dáme na ďalších 5 minút do chladničky.

Celý povrch lístkového cesta potrieme žĺtkom. Do cesta urobíme jemné priečne zárezy. Balíček dáme do plytkého pekáča a vložíme na mriežku do stredu rúry. Pečieme do zlatohneda 25 minút na stupeň prepečenia medium rare. Ak chceme medium, pečieme o 5 minút dlhšie.

Po upečení položíme sviečkovicu na dosku a nakrájame veľkorysé plátky hrubé cca 2 cm. Podávame na predhriatych tanieroch.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: