Dusené hovädzie plece na šalotke - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Dusené hovädzie plece na šalotke

ekofarma vazec-hovädzie plece na šalotke

SUROVINY

500 g hovädzie pliecko
80 g slanina
soľ, korenie
100 g bravčová masť
100 g šalotka
20 g múka pšeničná hladká
200 ml vývar hovädzí
400 g špenát (listový, mrazený, môžme nahradiť sekaným)
1 PL maslo
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
50 ml smotana na šľahanie
zemiaky

POSTUP

Mäso prešpikujeme slaninou – nožom do neho urobíme hlboké diery a do nich napcháme slaninu pokrájanú na kocky/pásiky. Osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na masti zo všetkých strán, aby sa zatiahlo. Šalotku osmažíme na masti dozlatista, pridáme mäso, zalejeme vývarom a prikryté dusíme asi 1,5 hodiny domäkka. Potom mäso vyberieme a šťavu varíme tak dlho, až sa tuk začne oddeľovať do mastných ôk. Poprášime múkou a dobre ju rozmiešame, zalejeme vývarom, rozšľaháme a 20 minút povaríme.

V inej panvici rozohrejeme maslo, speníme na ňom cibuľu s cesnakom, pridáme špenát, osolíme, podlejeme smotanou a dusíme prikryté.

Porcie mäsa podlejeme šťavou a podávame so špenátom a varenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Zdieľať článok: