SUROVINY
210 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva
¼ ČL soli
200 g cukru
nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
180 ml bieleho jogurtu
3 vajcia
¼ ČL vanilkového extraktu
120 ml rastlinného oleja
POSTUP
Predhrejte rúru na 175C. Zľahka naolejujte a vysypte múkou štandardnú formu na chlieb. Zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva v strednej miske a šľahajte.
Vo veľkej mise rozotrite citrónovú kôru do cukru, aby sa z nej uvoľnili oleje. Pridajte k tomu jogurt, vajcia, vanilku a šľahajte, kým sa všetko nezmieša.
Postupne pridajte aj múčnu zmes a premiešame. Nalejte olej a miešajte, kým sa všetko nespojí. Cesto nalejte do formy a uhlaďte vrch.
Pečte asi 50-55 minút, kým bochník nie je na vrchu zlatistý a špajľa nevyjde čistá. Pred uvoľnením z formy a opatrným vybratím bochníka, nechajte asi 5 minút vychladnúť. Pokračujte v chladení v chladiacej mriežke.
Dobrú chuť!