Predhrejte rúru na 220ºC. Prepichnite kožu pod uhlom ostrým špicatým nožom 6 alebo 8-krát náhodne okolo nohy, potom otvorte zárezy tak, že do nich strčíte prsty, aby ste urobili trochu miesta. Vyberte listy šalvie, ošúpte a nakrájajte cesnak. Lístky rozmarínu nasekajte nahrubo. Pomocou mažiara rozdrvte polovicu šalvie s cesnakom a 1 lyžičkou morskej soli. Keď je zmes podrvená, vytlačte citrónovú šťavu, pridajte 2 PL oleja, druhú polovicu šalvie a rozmarín. Bylinkovú zmes naplňte do všetkých zárezov a medzier, ktoré ste urobili nožom. Nakrájajte slaninu a potom ju vložte hlboko do medzier pozdĺž kosti a zárezov. To dodá mäsu príjemnú voňavú chuť. Do horúceho plechu na pečenie dajte trochu oleja, pridajte jahňacinu a pečte, pričom každých 30 minút otočte, kým sa neupečie.
ČASY PEČENIA
Ružové mäso – 10 minút na každých 450 g plus 20 minút
Stredne prepečené – 13 minút na každých 450 g plus 20 minút
Dobre prepečené – 20 minút na každých 450 g plus 20 minút
Pred porcovaním, nechajte mäso vždy aspoň 10 minút odpočívať.