Dokonalý T-bone steak - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Dokonalý T-bone steak

SUROVINY:

2 T-bone steaky hrubé asi 2 cm
1PL olivového oleja alebo prepusteného masla
soľ a čierne korenie
2 strúčiky cesnaku posekaného nadrobno
1PL masla
čerstvý rozmarín

POSTUP

Steaky vyberieme z chladničky 30 minút pred použitím aby sa ohrial na izbovú teplotu. Rúru predhrejeme na 220°C. Steaky vysušíme papierovou utierkou a potom ich potrieme s 1/2 PL olivového oleja. Okoreníme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

Zohrejte liatinovú panvicu na vysokú teplotu a nechajte jednu minútu ohrievať. Potom plameň zmiernite, pridajte zvyšok oleja a keď olej začne trochu dymiť, pridajte steaky. Je to dôležité, aby ste získali chrumkavú kôrku. Opekajte steaky 2 minúty a potom ich obráťte na druhú stranu pomocou kuchynských kliešťov. V žiadnom prípade do nich nepichajte! Na druhej strane opekajte takisto 2 minúty.

Pridajte mletý cesnak, maslo a čerstvý rozmarín a potom okamžite preneste steaky aj s výpekom na plech vložte do rozohriatej rúry. Ak ich chceme mať medium rare, pečieme 2-3 minúty. Po upečení, položte steaky na tanier alebo dosku a nechajte ich 5 minút odpočívať. Šťavy vo vnútri steakov sa tak rovnomerne rozložia. Steak porcujeme na plátky smerom od kosti von.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: