SUROVINY:
2 tomahawk steaky
2 PL olivového oleja
hrubo namletá soľ a čierne korenie
NA OMÁČKU:
šťava z 2 citrónov
1 PL dijonskej horčice
hrsť koriandra, jemne nasekaný
hrsť petržlenovej vňate, jemne nasekaná
¼ červenej cibule, nakrájaná na malé kocky
2 nastrúhané strúčiky cesnaku
1 červená chilli paprika, zbavená semienok a nakrájaná
200 ml olivového oleja
soľ a peper
POSTUP:
Steaky prikryte a nechajte ich najmenej dve hodiny odležať pri izbovej teplote. Rúru predhrejte na 130 °C. Steaky potrite olivovým olejom a obe strany okoreňte nahrubo zomletou soľou a čiernym korením.
Položte steaky na rozpálenú grilovaciu panvicu a pečte z obidvoch strán až kým sa nevytvoria tmavé čiary. Teplomerom skontrolujte teplotu mäsa. Teplotu merajte ďalej od kosti. Vo vnútri by malo byť asi 25 – 35 stupňov. Vložte steak do rúry na 10 minút a potom znova skontrolujte teplotu. Keď je teplota vo vnútri medzi 52-56°C, môžete mäso vybrať. Pred porcovaním nechajte steaky odležať voľne zabalené v alobale minimálne 5 minút
OMÁČKA CHIMICHURRI:
Zmiešajte všetky ingrediencie v stredne veľkej miske. Osoľte, okoreňte a nechajte minimálne hodinu odstáť aby sa premiešali všetky chute.
Dobrú chuť!