Flank steak s citrónovo-cesnakovým maslom a hubami - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Flank steak s citrónovo-cesnakovým maslom a hubami

SUROVINY
1 kg bio flank steak
2 PL olivový olej
3 strúčiky cesnaku
450 g nakrájaných šampiňónov
1 PL masla
1/4 hrnčeka kuracieho vývaru (mierka: 250 ml)
šťava z 1 citróna
štipka mletej červenej papriky
čerstvé nasekané bylinky na ozdobu

POSTUP

Minimálne 30 minút pre prípravou naložte steak do marinády (recept na marinádu nájdete na našej facebookovej stránke). Ideálne je však, ak ho marinujete celú noc. Steak vyberte z marinády a nakrájajte ho na plátky. Na rozohriatu panvicu panvicu dajte olivový olej, pridajte plátky steaku a cesnak, opekajte ich asi 2 – 3 minúty, kým sa steak neupečie podľa želania. Potom steak vyberte a odložte bokom na tanier. Do panvice pridajte huby a opekajte ich 2-3 minúty alebo do mäkka. Potom ich vyberte a položte na tanier so steakom. Do panvice pridajte maslo, kurací vývar, šťavu z jedného citróna a červenú papriku. Nechajte povariť/zredukovať a nakoniec pridajte steak a huby späť na panvicu. Chvíľu prehrejte a ozdobte čerstvými bylinkami.

 

Zdieľať článok: