Fučka – “prefúkaná” zemiaková kaša

fučka_ekofarma važec

 

SUROVINY: 

4ks poctivých BIO zemiakov
4PL polohrubá múka
soľ
bravčová masť
cibuľa

POSTUP:

  1. Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Keď sa zemiaky začnú rozsýpať, vodu čiastočne scedíme a zemiaky popučíme aj so zvyšnou vodou. Potom ich zaprášime múkou, poriadne rozmiešame na jemnú kašu a dáme ju naspäť na oheň. Pravidelne miešame, aby sa všetky vrstvy fučky prehriali, múka sa uvarila a aby nám fučka neprihorela. Pri varení para z kaše fučí a na povrchu robí také malé oká.

  2. Medzitým si na panvici roztopíme bravčovú masť a pridáme pokrájanú cibuľu. Pražíme do zlatohneda. Fučku podávame na plytkom tanieri poliatu opraženou cibuľkou s masťou. Každé sústo namáčame do masti a cibule. Studené sladké mlieko alebo zákvas sú výborným doplnkom k fučke.

    Dobrú chuť!