Galette de rois

SUROVINY

250 g lístkového cesta
125 g zmäknutého masla
125 g krupicového cukru
125 g mandľového prášku (mleté mandle)
2 vajcia
2 struky vanilky
50 g Grand Marnier
pomarančová kôra, citrónová kôra
1 malá figúrka (alebo čistá minca)

POSTUP

Zmiešať zmäknuté maslo s cukrom, pridať mandľový prášok (mleté mandle), citrusovú kôru, Grand Marnier, vanilku a vajce. Získať homogénnu zmes.
Rozdeliť lístkové cesto na dve časti, vyvaľkať ich do guľatého a rovnomerného tvaru.
Položiť prvú časť vyvaľkaného cesta na papier na pečenie a do stredu uložiť pripravenú mandľovú plnku, zľahka roztiahnuť, pridať figúrku a prekryť druhou časťou cesta. Okraje dobre uzavrieť a zľahka zatlačiť zárezmi nožíka.
Zostávajúce vajce rozmiešať vodou tak aby sme získali pomerne tekuté zmes, pomocou štetca potrieme cesto vajíčkom. Pečieme v rúre pri 180°C niekoľko minúť, tak aby sme získali chrumkavé lístkové cesto.
Ochutnať vlažné.😋

Dobrú chuť!