Hovädzí karabáčik na pive - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Hovädzí karabáčik na pive

SUROVINY:

800 g hovädzie mäso karabáček
80 g slanina
masť
2 ks cibule
1 ks mrkva
1 lyžička paradajkový pretlak
500 ml pivo svetlé pivo (silného, menej nachmelené, skôr sladkastej chuti)
bylinky podľa chuti
maslo
mletá paprika
1 lyžica worcesterská omáčka
soľ
korenie mleté

POSTUP:

Mäso rozdeľte na 4 kusy. Prešpikujte slaninou tak, aby bola vidieť z oboch strán, ochuťte a sprudka opečte na masti do zlatista. Cibuľu nakrájajte na mesiačiky, mrkvu na tenké plátky, orestujte na masti a na záver pridajte podľa chuti mletú papriku (ak by ste ju pridali skôr, základ vám zhorkne) a paradajkový pretlak. Zalejte pivom a priveďte do varu.
Do základu vložte mäso a zväzok byliniek, pridajte lyžicu kvalitnej worčesterovej omáčky a zakryté varte na miernej teplote domäkka. Mäkké mäso vyberte, omáčku zjemnite „francúzskym“ maslom (maslo premiešané s hladkou múkou) a podávajte so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: