Hovädzí stroganov

SUROVINY
500 g bio sviečkovica alebo roštenec
100 g cibuľa
100 g čerstvé šampiňóny
100 g sterilizovaná uhorka
1 PL dijonská horčica
1PL paradajkový pretlak
50 ml olivový olej
150 g kyslá smotana
50 ml koňak
mleté čierne korenie, soľ, hladká múka

POSTUP

Mäso na stroganov nakrájame na tenké plátky a každý plátok na tenké rezančeky. Osolíme ho, posypeme mletým čiernym korením, jemne zaprášime hladkou múkou a zmiešame s olejom. Rozpálime si panvicu a mäso prudko orestujeme, aby sa zatiahlo. Prilejeme koňak a premiešame. Pridáme nasekanú cibuľu alebo šalotku, pretlak a horčicu a restujeme ďalej, kým sa neopečie aj cibuľa. Ak varíme z roštenca, tak v teraz podlejeme trochou vody a varíme, kým mäso nezmäkne.  Pridáme nakrájané šampiňóny a zamiešame. Potom pridáme na jemno nakrájané uhorky a všetko spolu ešte krátko povaríme. Na záver zjemníme krémovou kyslou smotanou.

 

Zdieľať článok: