Rúru predhrejte na 200 stupňov. Mäso osoľte, okoreňte a potrite cesnakom. V liatinovom hrnci s kovovými ušami na masti rozškvarte kocky slaniny; trvá to asi päť minút. Potom na ňu nasypte cibuľu a opekajte ju domäkka ďalšie tri minúty. Vložte mäso a z každej strany ho tri minúty opražte, aby sa zatiahlo. Podlejte 400 ml vody, priklopte a dajte na hodinu a pol piecť. Občas prelievajte vypečenou šťavou alebo dolievajte vodu. Keď je mäso mäkké, vyberte ho a dajte bokom. Hrniec so šťavou postavte na sporák, múku dôkladne rozmiešajte v 100 ml vody a cez sitko zmes za stáleho miešania nalejte do šťavy. Miešajte a zvoľna pol hodiny varte; prípadne rozrieďte vodou. Dochuťte soľou a korením. Plátky pripraveného mäsa preliate zahustenou šťavou podávajte s duseným špenátom a zemiakovou knedľou.