Hovädzie stehno s paradajkovou omáčkou - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Hovädzie stehno s paradajkovou omáčkou

hovädzie stehno

SUROVINY:

hovädzie stehno
150 g cibule
100 g mrkvy
50 g zeler
50 g petržlen
1 g celej škorice
1 g celé nové korenie
1 g celé čierne korenie
bobkový list
150 g paradajkový pretlak
50 g hladkej múky
1,5 l hovädzieho vývaru
50 g masla
100 ml oleja
soľ, cukor práškový podľa chuti

POSTUP:

Hovädzie stehno musíme uvariť domäkka. Môžeme z neho vopred urobiť výborný silný hovädzí vývar.

Na rozohriatom oleji orestujeme do zlatista nasekanú cibuľu, pridáme nastrúhanú zeleninu a všetky koreniny a za stáleho miešania poriadne orestujeme. Ak je zelenina pekne orestovaná, pridáme pretlak, ešte orestujeme a zaprášime múkou. Túto zeleninovú zásmažku premiešame a zalejeme vývarom. Poriadne prešľaháme metličkou a privedieme k varu.

Omáčku povaríme asi pätnásť minút, občas prešľaháme. Potom omáčku zlejeme cez sito do druhého hrnca, prepasírujeme a poriadne povaríme na miernom ohni aspoň desať minút. Až teraz osolíme a podľa chuti pridáme cukor. Prevaríme už len krátko a nakoniec zjemníme omáčku maslom a prešľaháme metličkou. Podávame s vareným hovädzím mäsom z polievky.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: