Mleté hovädzie so zemiakmi - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Mleté hovädzie so zemiakmi

ekofarma vazec_mleté hovädzie mäso so zemiakmi

SUROVINY

500 g mletého hovädzieho mäsa
500 g zemiakov
4 plátky slaninky nakrájanej na tenké prúžky
60 ml worchster omáčky
480 ml mlieko
112 g strúhaný čedar
1 ČL horčice
1 ČL údenej papriky alebo sladkej papriky
1 ČL cesnakového prášku
1 ČL soli
1 ČL mletého čierneho korenia

POSTUP

Predhrejte rúru na 200 ºC. Slaninu opečte vo väčšej panvici alebo pekáči vhodnom do rúry na stredne vysokej teplote a potom ju preložte na papierovú utierku. Potom na panvicu dajte mleté ​​hovädzie mäso, horčicu, údenú papriku, soľ, korenie, cesnakový prášok a worcestrovú omáčku a za stáleho miešania opekajte kým je mäso poriadne prepečené a nie je ružové. Odstavte z ohňa.
Mleté hovädzie mäso zatlačte na jednu stranu panvice a nakrájané zemiaky položte na dno panvice, potom zakryte hovädzím mäsom a zopakujte na druhej strane, čím sa vytvorí spodná vrstva zemiakov pokrytá mletým hovädzím mäsom. Navrch položte zvyšné zemiaky. Pridajte mlieko a vrch posypte strúhaným čedarom.
Pečte vo vyhriatej rúre 40 – 50 minút, alebo kým nezostane veľmi málo tekutiny a syr nezačne bublať a po okrajoch jemne hnednúť. Ak použijete tučnejšie mleté ​​hovädzie mäso, možno bude potrebné panvicu alebo pekáč nakloniť a použiť papierovú utierku, aby ste ku koncu pečenia odstránili prebytočný tuk.
Pred podávaním nechajte krátko vychladnúť. Navrch poukladáme rozdrobenú slaninu a nakrájanú zelenú cibuľku.

Dobrú chuť!

 

Zdieľať článok: