Ovocie si umyjeme a odkrájame, čo je potrebné. Nakrájame na menšie kúsky. Vyššiu formu si ľahko potrieme olejom, aby lepšie priľnula potravinová fólia. V menšej panvici si pozvoľna ohrejeme 90 g medu s ovocím, kým zmes nezačne hustnúť – na slabom plameni necháme zhruba 8 minút. Zložíme a necháme vychladnúť. Proces môžeme urýchliť v chladničke. Akonáhle zmes vychladne, mala by mať konzistenciu podobnú marmeláde.
Vo väčšej mise si ušľaháme smotanu do polotuha, pridáme štipku soli, jogurt, zvyšok medu a krátko premiešame, aby sa všetko dobre spojilo. Stierkou pár ťahmi vmiešame vychladnutú ovocnú zmes a tú rozprestrieme do formy. Dáme do mrazničky aspoň na 2 hodiny (nie však viac ako 3 hodiny, bol by veľmi tvrdý).