Paradajkový džem

ekofarma važec_bio _mäso_paradajkový džem

SUROVINY:

400 g zrelých paradajok nakrájaných na väčšie kocky
5 strúčkov cesnaku nakrájaných na plátky
1 cibuľa nakrájaná na pásiky
3 PL strúhaného čerstvého zázvoru
6 PL trstinového cukru
6 PL červeného vínneho octu
2 PL olivového oleja
1 ČL kajenského pepra
2 ČL soli

POSTUP:

Paradajky vsypte do pekáča alebo zapekacej formy, prodajte cesnak, cibuľu, zázvor, cukor, ocot, olej, kajenský peper, soľ a premiešajte. Pečte pri 200 C zhruba 45 – 55 minút.

Paradajkovú zmes rozmixujte na hladkú pastu a prepasírujte cez hustejšie sitko. Rozlejte ju do uzatváracích sklenených fliaš a uchovávajte v chladničke.

Paradajkový džem skvele nahradí kečup, hodí sa ku kuraciemu aj hovädziemu mäsu, do domácich burgerov aj do omáčok na cestoviny. Jeho chuť závisí od zrelosti paradajok. Na záver môžete do džemu nasekať pár lístkov mäty priepornej. Dodajú mu zvláštnu sviežosť.

Zdieľať článok: