Pečené zemiaky s bryndzou

SUROVINY:

500 g menších zemiakov
220 g BIO bryndze
2 lyžice kyslej smotany
1 červená cibuľa
3 lyžice najemno postrúhaného ovčieho syra
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
olivový olej

POSTUP:

Zemiaky aj so šupkou umyjeme, osušíme a nakrájame na tenšie kolieska. Misku na zapekanie vymastíme olejom. Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou. K bryndzi pridáme strúhaný syr, okoreníme, ochutíme mletou rascou, nasekanou petržlenovou vňaťou a podľa chuti osolíme. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska. Zemiakové kolieska aj s cibuľou rozdelíme do misiek, medzi ne dáme bryndzovú plnku. Naplnené misky pokvapkáme olejom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 až 200 °C a upečieme.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: