Pečené zemiaky so slaninkou - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Pečené zemiaky so slaninkou

pečené zemiaky-bio zemiaky-ekofarma važec

SUROVINY:

8 ks poctivých BIO zemiakov
100 g plátkov sušenej slaniny
1 hlavička cesnaku
2 PL olivového oleja
200 g Lučiny
1 zväzok jarnej cibuľky
1 zväzok redkvičiek
hrsť petržlenovej vňate
soľ a peper

POSTUP:

Mriežku dajte na stred rúry a vyhrejte ju na 200 °C. Na dno rúry položte plech alebo alobal. Umyté zemiaky ľahko potrite olejom. Každý zemiak niekoľkokrát prepichnite vidličkou a položte na mriežku. Pečte asi hodinu domäkka – stredom by mala hladko prejsť špajla. (Môžete ich piecť aj zabalené v alobale v popole.)

Upečené zemiaky dajte na tanier, zakryte ich alobalom a nechajte 10 minút stáť. Medzitým opečte plátky slaniny na 1 lyžici olivového oleja do chrumkava. Potom ich vyberte a odložte na papierové utierky. Jednotlivé strúčiky cesnaku olúpte a pozdĺžne rozrežte. Do uvoľnenej panvice prilejte ďalšiu lyžicu olivového oleja a na nízkom plameni opečte cesnak do zlatista. Cesnak nesmie zhnednúť, pretože by zhorkol. Po 10 minútach narežte každý zemiak zvrchu krížom a pomocou utierky stlačte, aby sa otvorili

Jarnú cibuľku nakrájajte na jemno a redkvičku na rezančeky. Lučinu premiešajte s jarnou cibuľkou, redkvičkami a s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridajte soľ a peper podľa chuti. Takto pripravenou zmesou plňte zemiaky a ozdobte ich pripravenou slaninou a cesnakom.

Zdieľať článok: