Pita chlieb s jahňacími pečienkami a kuracím mäsom - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Pita chlieb s jahňacími pečienkami a kuracím mäsom

pita_jahňacina_Ekofarma Važec

SUROVINY:

2 ČL kurkumy
1 ČL celého čierneho korenia
1 ČL celého farebného korenia
1/4 ČL škorice
1/4 ČL čerstvého nastrúhaného muškátového orieška
300 g kuracích pŕs
300 g jahňacích pečienok
2 PL extra panenského olivového oleja
2 väčšie žlté cibule
soľ, pita chlieb

DIP:
500 ml gréckeho jogurtu
2 väčšie strúčiky cesnaku
tekvicové semienka
1 PL tekvicového oleja
1 PL olivového oleja
soľ

POSTUP:

Do mažiara nasypeme kurkumu, škoricu, čierne a farebné korenie a roztlčieme na jemný prášok. Kuracie prsia nakrájame na kocky a na prudkom ohni orestujeme na panvici s olivovým olejom dohneda. Dáme do misky a odložíme nabok.

Očistené jahňacie pečienky pokrájame na približne rovnako veľké kúsky ako kura a na tej istej panvici restujeme na strednom plameni 2-3 minúty. Pridáme ich do misky s kuracím mäsom. Ošúpanú cibuľu pokrájanú na veľké kúsky opekáme na tej istej panvici do karamelova, približne 5 minút. Potom k cibuli pridáme zmes korenín, kuracie prsia, jahňacie pečienky a osolíme. Pečieme ešte 3 minútky.

Všetko naberieme do pita chlebu a servírujeme s dipom, ktorý pripravíme zmiešaním jogurtu, olivového a tekvicového oleja, roztlačeného cesnaku a soli. Dekorujeme tekvicovými semienkami a olejom.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: