Predhrejte rúru na 170 °C (štandardná) alebo 150 °C (teplovzdušná). Do zapekacej nádoby vložte cesnak, cibuľu a rozmarín. Vložte jahňacie mäso, bohato posypte soľou a korením a z oboch strán votrite do mäsa. Jahňacinu položte tak, aby bola na cesnaku a cibuli a pokvapkajte olivovým olejom. Zalejte vývarom a vodou, zakryte fóliou, vložte do rúry a pečte 4,5 hodiny. Potom vyberte z rúry a odstráňte fóliu. Otočte jahňacinu. Skontrolujte, či je mäso mäkké (trochu ho popichajte vidličkou). Ak nie, vráťte zakryté do rúry. Po zmäknutí odkryté jahňacie mäso vráťte naspäť do rúry na ďalších 45 minút, alebo kým dobre nezhnedne.
Keď je mäso upečené, Prelejte ho šťavou z panvice, preložte na servírovací tanier a voľne prikryte fóliou, kým pripravíte omáčku.
Omáčka:
Pomocou veľkej lyžice odstráňte časť tuku z povrchu. Položte panvicu na sporák na stredne vysokú teplotu. Keď tekutina prebubláva, zahustite múkou rozimešanou vo vode, kým nezíska konzistenciu omáčky. Pridajte soľ a korenie a dochuťte podľa chuti.
Mäso je veľmi jemné, takže na jeho odtrhnutie budete potrebovať iba kliešte. Podávame s omáčkou.