SUROVINY:
800 g pravej hovädzej BIO sviečkovice
8 ks stredne veľkých uvarených BIO zemiakov
30 g plnotučnej horčice
6 strúčikov cesnaku
250 g masla
zmes korenia na steaky
tymián
olej
soľ
POSTUP:
Hovädziu sviečkovicu zbavíme blán, umyjeme a narežeme asi na 200 g porcie. Mäso dôkladne osolíme, okoreníme špeciálnym korením a potrieme horčicou. Na panvici rozpálime olej a steaky sprudka opečieme z oboch strán. Plameň stíšime a pridáme 3 strúčiky cesnaku roztlačené plochou stranou noža. Pridáme vetvičku tymiánu a 100 g masla. Steaky polievame výpekom kým nie sú hotové. Štandardne sa steaky pripravujú medium, ale každý ich má rád inak. Medium steaky pripravujeme asi 10 minút, no závisí to od intenzity plameňa.
Medzitým pripravíme zo zvyšného masla a cesnaku pastu, ktorou budeme plniť zemiaky. Celé zemiaky usmažíme dozlata, osolíme a zabalíme do alobalu aby ostali teplé. Pred servírovaním narežeme každý zemiak do kríža a zatlačíme naň prstami. Vznikne akýsi kvet. Ešte teplé ich naplníme cesnakovým maslom a podávame k steaku poliatemu výpekom.
Dobrú chuť!