Roštenka Café de Paris

SUROVINY:

4 plátky roštenky/sviečkovice

Na maslo:
150 g masla izbovej teploty
2 PL kečupu
1 ČL dijonskej horčice
1/2 ČL kapár nasekaných na jemno
1 ČL pažítky nasekanej na jemno
1 ČL estragónu nasekanej na jemno
2 sardelky nakrájané na jemno
1 ČL koňaku
1 ČL červeného vína
1 ČL worcesterskej omáčky
štipka mletej papriky

POSTUP:

Od mäsiara žiadame pekné mramorované vyzreté plátky roštenky alebo sviečkovice hrubé 3 cm s hmotnosťou 225 g.

Najprv v miske s varechou zmiešame všetky suroviny na bylinkové maslo okrem masla. Potom primiešame zmäknuté maslo. Pripravené bylinkové maslo dáme na kúsok papiera na pečenie alebo alobalu. Pevne zvinieme a konce zviažeme. Rolku masla necháme tuhnúť v chladničke minimálne 3 minút.

Mäso necháme odležať dostatočný čas pri izbovej teplote. Potrieme olivovým olejom a posypeme čerstvo zomletou soľou a čiernym korením. Grilovaciu panvicu rozohrejeme na silnom ohni a roštenku opekáme z každej strany 1- minúty na stupeň prepečenia “rare”. Kúsok roštenky necháme 5 minút odležať voľne zabalené v alobale.

Rolku masla pokrájame na plátky hrubé 1,5 cm. Mäso dáme na ohriate taniere a navrch položíme plátok bylinkového masla. Môžeme podávať s pečenými zemiakmi a špargľou alebo len s chlebom.

Dobrú chuť!