Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľku, na drobné kocky pokrájanú papriku a nakoniec primiešame pretlačený cesnak. Odstavíme a necháme vychladnúť. Vo väčšej miske zmiešame mleté mäso, paprikovú zmes, paradajkový pretlak, strúhanku, parmezán, vajcia, bazalku, nasekanú petržlenovú vňať, oregano, soľ a mleté čierne korenie. Rukami vypracujeme zmes, ktorú rozotrieme do obdĺžnika (20×40 cm) na papier na pečenie. Na vrch poukladáme plátky šunky, lístky bazalky a strúhanú mozzarellu. Pomocou papiera opatrne zrolujeme do rolády, uzavrieme konce a roládu premiestnime aj s papierom do pekáča. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba hodinu. Podávame so zemiakovou kašou alebo s cestovinami a paradajkovou omáčkou.