Slivkové gule

slivkové gule_bio zemiaky

SUROVINY:

400 g polohrubej múky
4 – 5 uvarených zemiakov
½ ČL soli
1 vajce
slivky
maslo
práškový cukor
mak, orechy alebo strúhanka podľa chuti

POSTUP:

Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, odstránime šupku a nastrúhame ich na strúhadle. Pridáme múku, soľ a vajíčko. Hmotu spracujeme na mäkké cesto a necháme oddýchnuť.

Slivky umyjeme, prepolíme a odstránime kôstku. Následne cesto vyvaľkáme, nakrájame na štvorčeky a do každého vložíme polovicu slivky a vytvarujeme do guľôčky. Tie varíme v osolenej vriacej vode a po vyplávaní na povrch ešte 2 minúty.

Hotové guľky potom vyberieme z vody, potrieme rozpusteným maslom a posypeme podľa chuti makom a cukrom, pomletými orechmi alebo opraženou strúhankou.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: