Šterc - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Šterc

zemiakový šterc-bio zemiaky-ekofarma važec

SUROVINY: 

1/2 kg poctivých BIO zemiakov
120 g detskej krupice
60 g bravčová masť
soľ

POSTUP: 

Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Kým sa varia zemiaky, tak si dáme do hrnca bravčovú masť, nasypeme šálku krupice a krupicu smažíme cca 10-15 minút na slabom ohni. Keď sú zemiaky uvarené, odoberieme z nich 3 polievkové naberačky vývaru a zalejeme ním osmaženú krupicu. Vznikne masa vzhľadovo pripomínajúca hustejší puding. Do tejto masy vysypeme uvarené  a popučené zemiaky.

Vo verzii na slano dochutíme soľou. Výborne sa k tomu hodí volské oko, alebo varené vajíčko a k tomu čalamáda, uhorky, cvikla alebo čerstvá zelenina.

Šterc je však výborný aj na sladko, napr. posypaný škoricovým cukrom s ovocným kompótom. Doporučujeme vyskúšať aj pokvapkať maslom, posypať mletým makom, cukrom a k tomu slivkový kompót, alebo namiesto maku použiť orechy. Fantázii sa medze nekladú…..

Dobrú chuť!

Zdieľať článok: