Tortilla chipsy a BBQ omáčkou a mletým mäsom - Ekofarma Važec - BIO výrobky spod Kriváňa

Tortilla chipsy a BBQ omáčkou a mletým mäsom

SUROVINY

1/4 malej červenej cibule, narezaná na tenké plátky
2 PL čerstvej limetovej šťavy
soľ
1 PL olivového oleja
1 veľká žltá cibuľa nakrájaná nadrobno
2 strúčiky cesnaku, prelisované
0,5 kg mletého ​​hovädzieho mäsa
120 g barbecue omáčka
1/2 ČL paradajkový pretlak
170 g tortilla chipsov/nachos
230 g kravského syra (cheddar/gouda), nahrubo nastrúhan
3 jarné cibuľky, narezané
1 zrelé avokádo nakrájané na kocky

 

POSTUP

Rúru vyhrejeme na 220 °C. V malej miske zmiešajte červenú cibuľu, limetkovú šťavu, štipku soli a nechajte postáť. Na veľkej panvici rozohrejte olej na strednú teplotu. Pridajte žltú cibuľu a 1/4 čajovej lyžičky soli a poduste ich zakryté za občasného miešania do mäkka 6 až 8 minút. Vmiešame cesnak a podusíme 1 minútu. Pridajte hovädzie mäso, snažte sa ho s varechou popučiť tak aby ste mali čo najmenšie kúsky a povarte cca 5 minút. Vmiešajte barbecue omáčku a paradajkový pretlak a duste na miernej teplote do zhustnutia, 4 až 5 minút. Na plech s vyšším okrajom dajte tortilla chipsy a posypte polovicu syra. Navrch dajte hovädziu zmes a opäť posypte zvyšným syrom. Pečieme, kým sa syr neroztopí, 3 až 4 minúty. Upečené posypte jarnou cibuľkou, avokádom a nakladanou červenou cibuľou.

Dobrú chuť!

 

Zdieľať článok: